
Devletin görevlendireceği, bunalım ve yeteneğini keşfederek topluma kazandırmak için Engelli bireye Gönüllü Arkadaş Projesini hayata geçirmesi lazım. Bakıcı değil, Gönüllü Arkadaş. Gönüllü Arkadaş Projesinin kaynağı da basit. Kim Gönüllü Arkadaşı istiyorsa, Engelli maaşı ona yatacak. Herhangi Bakanlık tarafından Gönüllü Arkadaşa her ay denetim olacak. Engelli ve ailesi Gönüllü Arkadaştan vazgeçerse, tekrar maaş Engelli hesaba yatarak bir daha Engelli birey ve ailesi Gönüllü Arkadaş isteme hakkına sahip olamayarak Gönüllü Arkadaş görevine devam edebilecek.
Veya Gönüllü Arkadaş Engelli bireyi bırakırsa, bir daha Gönüllü Arkadaş yapamayarak Engelli birey maaşını tekrar alarak Gönüllü Arkadaş alma hakkına tekrar sahip olabilecek maaşı devrederek. Türkiye Cumhuriyetindeki işsiz sınıf bu projeden faydalanır. Mesai saati veya gün ve haftayı Engelli bireyle Gönüllü Arkadaş kendi arasında belirler. Taraftarlardan birinin karşı tarafı devlete şikayet ettiğinde şikayeti dinlenmeden maaş Engelli birey hesaba yatırılarak Gönüllü Arkadaştan vazgeçmiş sayılacak. Çift başlı doğana ve yapışık ikize üç katı maaş. Çift başlı doğan ve yapışık ikiz Gönüllü Arkadaşı isterse maaşının hepsi Gönüllü Arkadaşa yatırılır. Engelli maaşı her Engelli bireye aynı tutar verilmeli ve yılda yüzde sekiz zam yapılmalıdır. Engelli birey maaşı ise aylık verilmesi halinde 6000 Türk lirası olmalıdır. Maaş üç ayda bir verilmesi halinde 2000 Türk lirası olmalıdır.
En önemlisi de ailelerin gelir durumu ne olursa olsun tüm Engelli bireyler maaşa bağlanmalıdır. Engelli birey herhangi işte maaşlı çalışıyorsa Engelli maaşı bağlanmamalıdır. Boştaki Gönüllü Arkadaş Engelli özel dersine haftada iki saat girerek dersi izleyip dinlemelidir. Gönüllü Arkadaş yaş aralığı 25 ile 55 arası olmalıdır. Gönüllü Arkadaş ile Engelli birey arasında cins zorunluğu olmamalıdır. Gönüllü Arkadaşın gözlemi dahilinde Engelli bireyin herhangi yeteneği varsa Devlete söyleyerek Devlet maddi ve manevi destek vermelidir. Gönüllü Arkadaşı Devlet ayrıca ödüllendirmelidir. Bir yıl boyunca tek Engelli bireyle çalışırsa 1000 Türk lirası, iki sene çalışırsa 2000 Türk lirası gibi ödül verilmelidir. Ayrıca, Engelli bireyin herhangi üstün yeteneğini çözüp Devlete bildirirse artı 1000 Türk lirası ve Engelli bireyin ciddi sorununu çözerek Devlete bildirirse artı 500 Türk lirası daha Devletten ödül alır.
Gönüllü Arkadaşla Engelli birey evlenmeye karar verirse Devlet nikahı kıyarak altlarına küçük maliyetli araba verilir ve çocuk olursa artı en geç on sene önce yapılmış iki oda bir salonlu daire verilir. Boşanırlarsa araba ve daire hemen satılarak hazineye bağlanır. Evlenmeden önce doktor kontrolü ile bebeğin Engelli birey olup olmaması dolayısıyla evlenip evlenmemesine karar verilir. Evlenip boşanırlarsa Engelli birey bir daha Engelli maaşı alamaz ve Gönüllü Arkadaş işe bir daha gönüllü arkadaş görevini yapamaz. Engelli birey ve Gönüllü Arkadaş evlenmeden çocuk sahibi olursa Engelli birey engelli maaşından, Gönüllü Arkadaşta bu işinden olup doğan bebekte Devlet yurduna verilir.
Amma velakin her şeyden önce her iki tarafa da kurallar bütünüyle hem sözlü anlatılır hem de bu kurarlar için şartname yazılıp imzaya yada parmak basmaya sunulur. Kabul etmezlerse, Engelli birey engelli maaşını almaya Gönüllü Arkadaşsa Engelli birey aramaya devam eder. Parasal rakamlar Aralık 2022 şartına aittir.
Proje
Fatih Güler
Yorumlar